top of page

Rune Mandelid 2018-2019:

"Rune Mandelid er verd å merka seg" - Dag&tid 

"Personleg var den første assosiasjonen som slo ned David Bowie" - terningkast 5 i Hordaland

"Spaceship Earth is an album created by a musical perfectionist for music perfectionists. It won’t be pushing for a #1 Christmas chart position but it is certainly worth checking out. The most appropriate time would be with a glass of wine or something you rolled up to help you prepare for lift off.

 

" David Bentley - Godisinthetvzin.co.uk

Vi takker kulturrådet for turnestøtte 2018! 

Booklet og tekster for

Spaceship Earth :

For søknader:  Obs! Se videoer fra kulturrådsstøttet turne, med nye låter innstudert for det kommende albumet som artist. Se også anmeldelser nedover på siden.

For meg er det viktig å få fram kvaliteten på komponeringen og arrangeringen min. Lytt derfor på dette prosjektet - Sonic Stories Orchestra komponert/arrangert for strykekvartett og Blåserekke (10 mann) som kommer ut i 2019;

 

låten Into the Sun:  

(Dette har jeg også produsert, mikset og tatt opp blås, strykere og vokal på.)

 

I 2018 jobber jeg/vi videre med markedsføring av spaceship Earth albumet og livevirksomhet med prosjektet. Vi har i oktober 2018 gjennomført 3 konserter med full besetning og innstudert 5 komposisjoner for neste album. Planen nå er å spille en større konsert på Tou scene der vi spiller det nye materialet 29.mai.2019. I etterkant tar vi opp albumet i Egersund studio hos Eirik Bekkeheien.

Nytt album: 10 nye låter er komponert for samme besetning. Vi har sterk tro på materialet. Alt arrangeres ut (Med rom for kreativitet) for vokal, strykere, bass og gitar. 

Sjekk ut søknadsvideo der jeg går inn på låtmateriale. Denne er mest relevant for innspillingsstøtte, men også nyttig for ffuk da den viser live klipp:

Into The Sun - Rune Mandelid-Sonic Stories Orchestra
00:00 / 00:00

For innspillingssøknad/arbeidsstipend:

Et eksempel fra nye noter som lages for innspilling. Pianolyd er vokal linjen. Ellers arrangert ut for å kunne gjøre pålegg med blåsere i studio! Dette finpusses nå framover:

Spaceship Earth utgivelsen:
 • Release og konsert på Tou Scene 20.Mai.

 • Singelen Spaceship Earth sluppet digitalt. 

 • Musikkvideo til tittelsporet Spaceship Earth

 • Mer info på www.runemandelid.com

 • Albumet i sin helhet sluppet for streaming august 2017

 • Neste konsert med bandet Hr.Nielsen 23.april

 • Fysisk disribusjon Cameloso AS

 • Phonofile digital distribusjon

 • Han har blitt kalt en av landets fremste gitartalenter i jazznytt.

 • Unik Rock/pop/folk stil komponert på håndlaget syv-strengs gitarer. Musikalsk kan man få assosiasjoner i veldig mange retninger, men mange tenker på Thomas Dybdahl, Damian Rice, Matthew Santos, Bon Iver og Dave Matthews band når de hører bandet, men vi tror Mandelid har skapt en egen stemme og unike stil med denne debuten.

 • Mandelid har komponert for strykekvartett, for band på noter ,og skrevet all tekst. Han har også produsert platen. Eirik Bekkeheien har Mastret albumet.

 • Platen og retningen ble til etter at Rune ble invitert (utifra Youtube klipp) til å spille 2 gitarkonserter ved Viljandi gitarfestival i Estland, der han for første gang la til sin egen vokal. Dette gav mersmak, og ideen til Spaceship earth ble til.

 • Fantastiske musikere fra Stavanger miljøet. John Lilja på Bass og Ståle Birkeland på trommer og strykekvartett med musikere med tilknyting til grammy vinnende EnB1.

Musikkvideoen til tittelsporet Spaceship Earth

“Musikere jeg har jobbet med pleier å erte meg for at jeg sjelden klarer å holde meg til en taktart gjennom en hel låt når jeg komponerer. Selvom jeg har holdt det veldig streit på denne plata, er mine favoritt partier der hvor vi utforsker “skeive-taktarter”. Slutten på Spaceship earth(5/4) og Stones Balancing on Each Other(9/8) og også låta Waterfall i 15/16, er partier hvor jeg koser meg ekstra godt. Musikk er litt som å gå på ski, har du gått lenge nok i sporet er det deilig å frese rundt litt fritt i bakkene.”

Musikalsk kan man få assosiasjoner i veldig mange retninger, men mange tenker på Thomas Dybdahl, Damian Rice, Matthew Santos, Bon Iver og Dave Matthews band når de hører bandet, men vi tror Mandelid har skapt en egen stemme og unike stil med denne debuten.

TURNE-første gang vi spiller låter som skal spilles inn på neste album. 

Live fra tune - World views create worlds - mulig tittelspor for neste album. (Min Kvint stemming av gitaren)
Fra turne 6.oktober 2018 - nytt materiale - Martian Plains
Live fra turne - What you have - viser 7/8 takt (Må jobbes med vokalmessig før innspilling;)
Live fra tune - Omnipotent Being - (Kvint stemming av gitar)
bottom of page