top of page

 

 

 

 

BIO

Rune Mandelid er født og oppvokst på Voss.(f.1977) Han startet for alvor sin musikalske bane ved musikklinjen på Voss Gymnas, med klassisk gitar som hovedinstrument. Etter å ha blitt bitt av jazzbasillen gjennom Vossa jazz sitt ungdomsorkester, gikk turen til Sund folkehøyskole og jazzlinja der. Etter 2 år med fokus på jazz kom han inn på konservatoriet i Kristiansand og ved Leeds college of music. Utlandet fristet, og han avsluttet med en mastergrad ved Leeds college of music i 2004 i jazz. Gjennom utdanningen ble duoen Sonic Stories med vokalist Kari Nergaard Breivik til. Dette resulterte i jobber på bla. Nattjazz, Vossa jazz, Kibneb, Soddjazz og Nasjonal jazz scene og ble kronet med en utgivelsen “Feels like night” på Vossa jazz records i 2006. Duoen utforsket skeive taktarter og spill gjennom Ableton live og electro akustisk komposisjon. 

Rune flyttet til Oslo og spilte da i Captain Gone(første skiva), Klump Moskus, i sin egen trio, og utviklet en egen stil på sine spesial lagde syv- strengs gitarer av gitarmaker Matthew Mustapick. Youtube videoer førte til solo konserter på Sodd-jazz, Vossa jazz, en Englandsturne, og han ble invitert til Viljandi gitar- festival i Estland i 2012. 

Samtidig jobbet Rune som gitarlærer, gjorde innspillinger og miksing for jazzmiljøet i Oslo og bygde et studio i kunstnerfelleskapet Hausmania. I 2010 komponerte han et massivt prosjekt med vokalist Kari Nergaard Bleivik. Dette kulminerte i ur-fremførelse på Vossa Jazz festivalen og innspilling i Chairworks studio i England med britiske musikere fra Submotion orchestra og de Norske musikerne Audun Ellingsen og Anders Grønseth. Dette prosjektet forsvant sporløst i en helvetes-forrykt og rykende harddisk i 2014. Dette førte til en dag i fosterstilling på gulvet og ødelagte planer, men er heldigvis nå gjennoppstått fra de evigejaktmarker på en harddisk ingen husker å ha tatt bakckup på! Dette vil bli gitt ut i 2019 på egen label som “The lost Chairworks tapes”.

Siden 2013 har Rune arbeidet parallellt med sin egen stemme og skrevet en pop plate som kombinerer det uvanlige gitarspillet med sin egen vokal. Etter flytting, husbygging og sitt første barn gav han dette ut i august 2017.

Spaceship Earth kan regnes som et vendepunkt der han for første gang er frontmann og vokalist. Det er også et stort sprang sjangermessig fra hans tidligere prosjekter i jazz og mer eksperimentell sjanger. 

 

bottom of page